Stockpaard Producties
Brandenborchweg 1
7251 MA Vorden
Telefoon 0575-559261
Email info@stockpaard.nl

Natasja Bekkers

portret NatasjaVraag aan Natasja Bekkers (Enschede, 1972) wanneer ze met fotograferen is begonnen en ze zal iets zeggen in de trant van: 'Dat heb ik altijd al gedaan'. Haar favoriete onderwerpen zijn: insecten, vogels, bloemen, planten en paarden.

 

Natasja volgde de Vrije School in Zutphen (basis- en voortgezet onderwijs) en werd daar gestimuleerd zich creatief te ontwikkelen. Al snel wist ze wat ze wilde: fotografe worden. Natasja werd lid van de plaatselijke amateur fotografenvereniging en toen deze enige tijd later een fotowedstrijd hield, viel ze prompt in de prijzen met een sfeervolle foto van een nootjes peuzelende eekhoorn. Een aantal jaren later meldde ze zich bij Arjan Wijnstra en werd achtereenvolgens zijnassistente, zijn collega, zijn vrouw.

 

Natasja, behalve fotografe ook moeder van drie kinderen, vindt haar onderwerpen vaak dicht bij huis. Naast de kinderen staan ook het eigen erf, de dieren en de moestuin regelmatig ‘model’ voor een fotoreportage. Als ze aan het werk is vergeet Natasja alles om zich heen. Ze kruipt als het ware 'in' haar onderwerp en weet dit zo optimaal mogelijk in beeld te brengen. Dat resulteerde in vele schitterende reportages over kippen en ganzen, verschillende hondenrassen, grote- en mini-varkens, Konikpaarden en talloze andere onderwerpen.

 

Net als Arjan droomde ook Natasja al op jonge leeftijd van een eigen boerenbedrijfje. Het leek haar het einde om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te kunnen zijn. Toen in 2003 de kans zich voordeed om, samen met Arjan, een historische boerderij in het buitengebied van Vorden te betrekken, aarzelde ze geen moment. Als het werk voor Stockpaard Producties het even toelaat is Natasja in haar moestuin te vinden. Of op deel voor het voeren en verzorgen van de dieren, of in de keuken voor het verwerken van groente, fruit, melk en het bakken van brood.

Alle foto's copyright © Stockpaard Producties - Gerealiseerd door A!tention